Тема України в публіцистиці В.Бончковського - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, S. I. (Київський національний університет ім. Т. Шевченка, 2009)
У статті розглядається тема України в публіцистичних працях польського письменника В.Бончковського. Аналізується її біографічна та ідейна зумовленість, палітра проблематики та роль у польському суспільстві.The article is about the themes of Ukraine in the publicity work’s of V. Bonchkovskij. Also it analyses her biographical and high-minded condition, the palette of problems and her role in the society.
The themes of Ukraine in the publicity work’s of V. Bonchkovskij
Кравченко Світлана Іванівна - проф., доктор наук, зав. каф. видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: ідеї прометеїзму; концепція польсько-українського діалогу; аналітичні статті; дискусії; відповіді; the ideas of Prometei’s motion; the conception of Polish-Ukrainian dialogue; the analytic articles; discussions; answers