Програма атестаційного іспиту - Кульчицька, Анна Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Атестаційни іспит є завершальним етапом підготовки магістрів спеціальності 053 «Психологія» та спрямований на всебічну перевірку теоретичної підготовки й практичних умінь здобувачів. Іспит оцінює здатність студентів застосовувати знання з ключових розділів психології, здійснювати аналіз психологічних явищ, проводити психодіагностичне оцінювання та дотримуватися етичних стандартів професійної діяльності. Програма атестаційного іспиту для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 053 «Психологія» містить систематизований опис структури, змісту, вимог та критеріїв оцінювання підсумкової атестації. Документ визначає мету, нормативно-правові засади, компетентності та програмні результати навчання, що підлягають перевірці під час атестаційного іспиту, а також окреслює перелік екзаменаційних питань, які охоплюють програму основних освітніх компонентів навчального плану.
Keywords: психологія; компетентність; атестаційний іспит; екзаменаційний білет; критерії оціювання; програмні результати навчання