Особливості викладання вищої математики для студентів нематематичних спеціальностей - Ройко, Лариса Леонідівна; Микитюк, Інна Олексіївна; Ройко, Ольга Олегівна (My University, 2018)
У статті обгрунтовано роль і місце задач прикладного характеру та основні умови забезпечення міжпредметних зв’язків вищої математики з фаховими дисциплінами. Мова математики є мовою сучасної науки, її знання не тільки забезпечують відповідний рівень загальної та професійної культури, але й розвивають навички логічного та алгоритмічного мислення. Тому одним із головних завдань, що стоять перед вищою школою, є підвищення якості математичної підготовки студентів.
Keywords: міжпредметні зв’язки; вища математика; нематематичні спеціальності; задачі прикладного змісту; професійне навчання.; 378.147:37.018.4