Взаємозв’язок soft skills та креативної математичної діяльності вчителів початкових класів - Остапйовська, Ірина Ігорівна (Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка, 2025)
У публікації актуалізовано зв’язок між креативністю у математичній діяльності вчителя початкової школи, котра означає творчу, новаторську діяльність особистості, її здатність до продукування нетривіальних ідеї, відходити від звичних, загальноприйнятих схем мислення, а також – швидко приймати неординарні рішення та знаходити вирішення завдань; доцільно відмітити, що креативність, окремий тип інтелектуальних здібностей особистості, та їх soft skills («м’якими», «гнучкими» навичками), котрі, в свою чергу, трактуються як навички, уміння, котрі передбачають здатність особистості до прийняття та реалізації нестандартного рішення у нестандартних умовах; також наведено доречні приклади цих взаємозв’язків через вияви креативності у процесі навчання математики молодших школярів; визначено перспективи подальших досліджень
Keywords: soft skills; «м’які здібності»; soft skills учителів початкових класів; креативність; креативність учителів початкових класів; креативне навчання математики; навчання математики молодших школярів