Психологічна допомога дитині та сім’ї: практикум - Магдисюк, Людмила Іванівна; Замелюк, Марія Іванівна; Борбич, Наталія Віталіїївна; Беспарточна, Олена Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Практикум розроблено на основі силабусів навчальних дисциплін «Психологічна допомога дитині та сім’ї», «Етнопедагогіка дитинства. Сімейна педагогіка», «Соціальна педагогіка», «Педагогіка», «Вікова та педагогічна психологія», «Практикум з арт-терапії», «Психологія і педагогіка вищої школи», «Педагогічна творчість». Структура видання дозволяє сформувати цілісний підхід до вивчення кожної із зазначених тем «Сім’я як об’єкт і суб’єкт соціалізації», «Специфіка сім’ї як психологічний феномен», «Функціонально-рольова структура сімейних відносин», «Подружні стосунки», «Специфіка сімейного виховання», «Особли-вості материнської і батьківської любові» та ін.Посібник буде корисним для науковців, викладачів, здобувачів вищої освіти спеціальностей: «Психологія» першого (бакалаврського) та другого (ма-гістерського) рівня вищої освіти», «Педагогіка вищої школи», «Соціальна педагогіка», «Середня освіта», «Дошкільна освіта», «Початкова освіта». Видання адресоване студентам освітнього ступеня бакалавр, а також магістрам, викладачам закладів вищої освіти.
Keywords: специфіка сім’ї; подружні стосунки; специфіка сімейного виховання; функції сімейного консультанта; 37.014(076)