Традиційні та нові форми інформаційної взаємодії медіа й аудиторії - Бондаренко, Тетяна Григорівна; Bondarenko, T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті з’ясовано сутність терміносполучення «інформаційна взаємодія медіа й аудиторії»; окреслено низку суміжних понять (взаємовплив, масова робота, зворотний зв’язок, співтворення, співучасть, діалоговість, інтерактивність, реакція, комунікативні зв’язки, френдингова комунікація); обґрунтовано доцільність оперування терміном «інформаційна взаємодія» з огляду на його вичерпний характер і відображення нових виявів медійної поведінки сучасної аудиторії. На підставі аналізу черкаських друкованих видань виокремлено традиційні (звичайне та електронне листування, телефонія, безпосередні зустрічі, ігрові види) та інноваційні форми (створення форумів, блогів, ведення електронного листування, коментування статей, невербальне реагування за допомогою «like» (подобається) та «share» (поділитися), проведення онлайн-опитувань) інформаційної взаємодії зі споживачем. In the article the author defined the concept «the information interaction between the media and audience» proving its comprehensive nature through analyzing the new attitudes of the modern media audience. Some related concepts were outlined including mutual interaction, mass work, feedback, co-creation, cooperation, dialoging, interactivity, response, communication links, and friending communication. The profound examination of some Cherkasy publications allowed to identify traditional forms such as conventional and electronic mail, telephony, direct meetings, and game species as well as innovative forms of information interaction with consumers including creating forums and blogs, emailing, commenting on articles, non-verbal responding via «like» and «share», and conducting online surveys.
Traditional and New Forms of Information Interaction Between Media and Audience
Keywords: медіааудиторія; media audience; інформаційна взаємодія; information interaction; масова робота; mass work; зворотний зв’язок; feedback; співтворення; co-creation; співпраця; cooperation; форми інформаційної взаємодії; forms of information interaction