Шляхи покращення динаміки освоєння ієрархічно організованого навчального матеріалу на прикладі курсу "Операційні системи" - Головін, Микола Борисович; Головіна, Ніна Анатоліївна; Holovin, Mykola B.; Holovina, Nina A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Розглянута актуальна проблема покращення ефективності навчання на прикладу курсу операційних систем. Запропоновані завдання нового типу для використання їх у практиці автоматизованого навчання в тих випадках, коли навчальний матеріал детермінується ієрархічною структурою. Сенс завдань в конструюванні різноманітних графічних схем ієрархічного типу. Проведено дослідження динаміки освоєння навчального матеріалу. Подано модель навчання.The actual problem of improvement of educational effectiveness on the example of the operational system course is presented. The tasks of new type were proposed. They can be utilized in the practice of automated education in those cases when educational material is determined by hierarchical structure. The sense of the tasks is about construction of different graphical schemes of hierarchical type. The research of dynamics of educational material is realized. The model of education is presented. Рассмотрена актуальная проблема повышения эффективности обучения на примере курса операционных систем. Были предложены задания нового типа для использования их в практике автоматизированного обучения в тех случаях, когда учебный материал детерминируется иерархической структурой. Смысл задач в конструировании различных графических схем иерархического типа. Проведено исследование динамики освоения учебного материала. Представлена модель обучения.
The ways of improvement of dynamics exploration of hierarchically organized educational material on the example of the course “Operational systems”
Пути улучшения динамики освоения иерархически организованного учебного материала на примере курса "Операционные системы"
Keywords: понятійні структури; когнітивні процеси; тренажерні програми; типи завдань; графічні схеми; ієрархічні структури; модель навчання; conceptual structures; cognitive processes; complex systems; simulating programs; types of tasks; graphical schemes; hierarchical structures; model of education; понятийные структуры; когнитивные процессы; тренажерные программы; типы задач; графические схемы; иерархические структуры; модель обучения