Porownaie mozliwosci fizycznych dziewczat i chlopcow szcoly podstawowej i gimnazjalney - Chodinow, W.; Ходінов, В. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
The purpose of this research was to evaluate the efferent activity of girls and boys who study at Tadeush Kostiushka primary school and Holiebovski state secondary school in Edlinsk. There were 100 persons who took part in research: boys and girls aged 12–13 years from primary school and from secondary school there were children at age of 14–15. Anthropometrical measuring, test for physical fitness named as Eurofit and statistical methods were used. It was noted that оlder children are characterized by better results passing all Eurofit test. Метою дослідження була оцінка рухової діяльності хлопчиків і дівчаток, які навчаються в початковій школі імені Тадеуша Костюшка та в державній середній школі імені Голєбовського, котра розміщена в Єдлінську. У дослідженні взяло участь 100 осіб, серед них – хлопчики й дівчатка віком 12–13 років початкової школи та діти 14–15 років – середньої школи. У дослідженні використано антропометричні вимірювання, тест на фізичну активність – Evrofit, а також статистичні методи. Було зазначено, що діти старшого віку характеризуються кращими результатами після проходження Eurofit-тесту.
Порівняння фізичних здібностей у хлопчиків і дівчаток початкової й середньої школи
Keywords: effectiveness; development; genital differences; ефективність; розвиток; статеві відмінності