Вимоги до випускових кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 051 – економіка освітньо-професійної програми «Економіка довкілля і природних ресурсів» освітнього ступеня - магістр - Павлова, Олена Миколаївна; Павлов, Костянтин Володимирович (Волинський національний університету імені Лесі Українки, 2021)
Випускова (магістерська) кваліфікаційна робота, яку виконує студент Волинського національного університету імені Лесі Українки факультету економіки та управління – найважливіша форма самостійної роботи студента. Випускова (магістерська) кваліфікаційна робота визначає фахову зрілість випускника, його схильність та здібність до наукової діяльності, вмілість творче застосувати набуті знання при розв'язанні тих чи інших практичних завдань в сфері економіки природокористування, а також показати, як студент володіє методикою і технікою експерименту, наскільки він здатний аналізувати, узагальнювати і формулювати висновки за результатами дослідження, самостійно працювати з літературними джерелами, нормативними та законодавчими документами. В процесі виконання магістерської кваліфікаційної роботи студент набуває уміння й навички організації та здійснення наукових досліджень., проявляє творчу ініціативу, здійснює самостійний вибір методології дослідження та обґрунтування одержаних результатів. Якість випускової (магістерської) кваліфікаційної роботи залежить від того, наскільки враховано останні тенденції розвитку нових форм природоохоронної діяльності та організаційного, економічного, екологічного механізму регулювання в умовах ринку, виходячи з вимог чинного законодавства України. Даний документ покликаний з допомоги у виконанні самостійного дослідження і містить основні вимоги щодо змісту та оформлення, організації роботи над магістерською (кваліфікаційною) роботою, порядок захисту та оцінювання. Кваліфікаційна (Магістерська) робота повинна містити результати теоретичних і прикладних досліджень, має бути написана державною мовою, науковим стилем. ЇЇ подають у вигляді спеціально підготовленого переплетеного рукопису в твердій обкладинці.