Сфера кіберпезпеки у сучасній Японії - Моренчук, Андрій Андрійович; Моренчук, Андрій Анатолійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Розглянуто основні нормативно-правові акти, що регулюють сферу кіберпезпеки в сучасній Японії. Визначено ключові державні органи на які покладено функцію її забезпечення. Виділено основні етапи розвитку системи кіберпезпеки Японії. Визначено стан та основні загрози кіберпезпеки Японії.
Keywords: національна безпека; кіберпезпека; кібератака; стратегія; кібердипломатія