Сільський зелений туризм: ключові аспекти та перспективи розвитку - Тищук, Інна Володимирівна (My University, 2025)
У статті досліджуються ключові аспекти сільського зеленого туризму як одного з перспективних напрямів розвитку туристичної індустрії України. Розглядається роль сільського туризму у збереженні культурної спадщини, підтримці місцевих громад і сталому використанні природних ресурсів. Окрема увага приділяється основним викликам, зокрема руйнуванню інфраструктури, дефіциту фінансування, втраті робочої сили та психологічним наслідкам війни. Аналізуються перспективи відновлення і розвитку сільського туризму, включаючи залучення інвестицій, міжнародну співпрацю та використання сучасних підходів до просування туристичних продуктів. Наголошується на важливості державно-приватного партнерства, сертифікації туристичних об’єктів і стратегічного планування як основи для створення конкурентоспроможного та екологічно сталого туристичного сектору.
Keywords: Туризм; сільський зелений туризм