Економічна дипломатія - Деделюк, Катерина Юріївна; Dedeliuk, Kateryna Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів з особливостями та значенням економічної дипломатії як інструмента забезпечення зовнішньої політики держави, досягнення стратегічних цілей зовнішньоекономічної політики. Програмою дисципліни передбачено комплексне вивчення сутності економічної дипломатії, основних напрямів та інструментів її здійснення. Доцільність вивчення дисципліни обумовлено потребою розуміння сутності та завдань економічної дипломатії, її інструментарію та механізмів координації, що застосовують для досягнення стійкого економічного зростання та економічної безпеки країни. Набуті знання та вміння можуть бути використані у практичній діяльності та є необхідними для формування висококваліфікованого фахівця у сфері міжнародних економічних відносин.
Keywords: етапи розвитку економічної дипломатії; функції економічної дипломатії; стандарти економічної дипломатії; індикатори економічної безпеки; міжнародна багатостороння дипломатія; техніка ведення дипломатичних переговорів; інституційний механізм економічної дипломатії