Наративний синтаксис прозових текстів Є. Пашковського - Голоюх, Лариса (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті обґрунтовано поняття наратив і наративний синтаксис у контексті лінгвістичних досліджень, подано наративні особливості художніх текстів Є. Пашковського. Доведено, що синтаксична організації наративу Є. Пашковського зумовлена тяжінням до макросинтаксису – надвеликих речень з ампліфікацією, повтором, полісиндетоном. Висвітлено лінгвостилістичні характеристики порядку слів, авторських типів зв’язків у реченні, критерії вияву оповідача.
Keywords: наратив; наративний синтаксис; художній текст; ампліфікація; повтор; полісиндетон