Екологічна оптимізація стану довкілля міст - Фесюк, Василь Олександрович; Мороз, Ірина Анатоліївна; Fesiuk, Vasyl O.; Moroz, Iryna A. (Луцький національний технічний університет, 2015)
Результати комплексного екологічного картування (по-суті, математико-картографічного моделювання) території міста забезпечують оптимальні можливості для чіткого конструктивно-географічного аналізу і прогнозу екологічної ситуації, визначення пріоритетності проведення екологічних заходів, формування стратегії і тактики екологічного планування і проведення контролю за природоохоронною діяльністю. Наявність подібної комп'ютерної еколого-картографічної моделі системи “місто-регіон” відкриває хороші можливості для широкого застосування методів математичного моделювання, зокрема, математичного програмування та теорії оптимізації. Причому предметом оптимізації може бути як екологічний стан міста так і територіальний розподіл обсягів коштів, що вкладаються в місті у раціональне використання природних ресурсів та охорону природи.
Environmental optimization of the environment of cities
Keywords: Environmental optimization; state of the environment of the city