Маркетингова діяльність як стратегічний бізнес-процес сучасного підприємства - Трофімова, Марта Анатоліївна (My University, 2025)
У роботі розкрито еволюцію маркетингу від допоміжної функції до ключового стратегічного бізнес-процесу підприємства. Показано, що в умовах ринку споживача та гіперконкуренції вирішальним є розуміння потреб клієнта, формування попиту та забезпечення безперервної адаптації до змін зовнішнього середовища. Наголошено на ролі маркетингу в ініціюванні інновацій, сегментації ринку, створенні ціннісної пропозиції та забезпеченні конкурентоспроможності.
Доповідь, розглянута на X Всеукраїнській науково-практичній конференції «Становлення та розвиток маркетингу в Україні: від теорії до практики», що відбулася 29 жовтня 2025 року в м.Умань.
Keywords: маркетинг; маркетингова діяльність; конкурентоспроможність; стратегічний менеджмент; бізнес-процес