Статичний локатив у граматичній системі сучасної української літературної мови - Костусяк, Наталія Миколаївна (Національний університет “Острозька академія”, 2013)
У статті розглянуто статичний локатив на тлі граматичної системи сучасної української літературної мови й схарактеризовано його як семантичну відмінкову грамему. Вирізнено значеннєві варіанти статичного локатива, проаналізовано його з огляду на ознаку контактність – дистантність, а також на тлі горизонтальної та вертикальної локалізації; розмежовано первинні і вторинні формальні засоби експлікації (морфологічні відмінки) статичного локатива.
Keywords: парадигма; відмінок; грамема; синтаксема; статичний локатив