Мифология образа сада в творчестве Л. Н. Андреева - Рубан, Алла; Ruban, Alla (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті розкрито символічну та міфологічну основу образу у творчості Л. М. Андреєва.Обґрунтовано авторське трактування цього образу, характерне для неоміфологічної літератури кінця XIX − початку XX ст. The author of the article investigates symbolic and mythological basis of the image of garden in L. N. Andreev’s works. At is stated that authour's meaning of this image is charechterized for the literature of 20-th centure.
Sad’s mythological image in the heritage of L. N. Andreev
Keywords: неоміфологізм; neomythologism; інтертекстуальність; intertextuality; символічні та міфологічні образи; symbolic and mythological imagt