Кристалічна структура сполуки Er3Cu4,8Ga6,2 - Михалічко, О. Б.; Токайчук, Я. О.; Федорчук, А. О.; Гладишевський, Р. Є.; Mykhalichko, O. B.; Tokaychuk, Ya. O.; Fedorchuk, A. O.; Gladyshevskii, R. E. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Рентгенівським методом полікристалу (дифрактометр ДРОН-3М, проміння Сu Ka) визначено кристалічну структуру сполуки Er3Cu4,8Ga6,2: структурний тип La3Al11, символ Пірсона oI28, просторова група Immm, a = 4,14849(5), b = 12,2345(2), c = 9,7185(1) Å, RI = 0,0819; Rp = 0,1292. У структурі можна виділити пари атомів Купруму (dCu-Cu = 2,367 Å), орієнтовані вздовж [010], і нескінченні стрічки з квадратів атомів Галію (dGa1-Ga2 = 2,765 Å), що простягаються вздовж [100]. The crystal structure of the compound Er 3Cu4,8Ga6,2 (structure type La3Al11, Pearson symbol oI28, space group Immm, a = 4.14849(5), b = 12.2345(2), c = 9.7185(1) Å, RI = 0.0819; Rp = 0.1292) was determined based on X-ray powder diffraction data. In the structure Cu-atom dumbbells ( dCu-Cu = 2.367 Å) oriented along [010] and infinite chains of Ga-atom squares ( dGa1-Ga2 = 2.765 Å) running along [100] can be emphasized.
Crystal Structure of the Compound Er3Cu4.8Ga6.2.
Keywords: Ербій, Купрум; Галій; рентгенівський метод полікристалу; тернарна сполука; кристалічна структура; erbium, copper; gallium; X-ray powder diffraction; ternary compound; crystal structure