Вплив ендогенно-гіпоксичного дихання на відновлення функції серцево-судинної системи кваліфікованих хокеїстів на траві після дозованих фізичних навантажень - Фурман, Юрій Миколайович; Сулима, Алла Станіславівна; Furman, Yury; Sulima, Alla (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Досліджено вплив 24-тижневих тренувань із хокею на траві, у яких використовувалася методика ендо-генно-гіпоксичного дихання, на відновлення частоти серцевих скорочень й артеріального тиску після дозованої роботи на велоергометрі в спортсменів високої кваліфікації (18–21 рік). Через вісім тижнів від початку занять у хокеїстів прискорилося відновлення діастолічного тиску, а через 24 тижні – систолічного тиску. Відновлення частоти серцевих скорочень у спортсменів, які використовували методику ендогенно-гіпоксичного дихання, зареєстровано через 16 тижнів, а в спортсменів контрольної групи – через 24 тижні. The influence of the 24-week training in hockey, which used technique endogenously-hypoxic breathing, recovery heart rate and blood pressure after dosing workouts on bicycle athletes qualifications (18-21 years). After 8 weeks of the start of classes in hockey accelerated recovery of diastolic pressure, and after 24 weeks the systolic pressure. Recovery of the heart rate of athletes is registered after 16 weeks.
Effect of Endogenously-breathing Hypoxic Recovery of the Cardiovascular System of Qualified Hockey on Grass After Graduated Exercise
Keywords: хокей на траві; ендогенно-гіпоксичне дихання; частота серцевих скорочень; артеріальний тиск; hockey; endogenno-hypoxic breathing; heart rate; blood pressure