Шацький національний природний парк в системі пан’європейської і національної екомереж - Царик, Л. П.; Царик, П. Л.; Греськів, О. Б.; Tsaryk, L. P.; Tsaryk, P. L.; Greskiv, O. B. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
Проведено ретроспективний аналіз становлення і вивчення природи, розглянуто унікальність природних комплексів Шацького НПП, обґрунтовано його роль і місце у функціонально-просторовій структурі національної і пан’європейської екомереж, висвітлено рекреаційний потенціал території і вклад НПП у функціонування Західноукраїнського рекреаційного регіону. A retrospective analysis of the formation and study of nature, is considered unique natural complexes Shatsky NNP, grounded its role and place in the functional-spatial structure of national and pan-European ecological network, covered recreation area and potential contribution to NPP operation in West-Ukraine recreational area.
Shatsk National Park in the Pan-European and National Ecological Network
Роботу виконано у ТНПУ ім. Володимира Гнатюка та НУБП «Бережанський агротехнічний інститут»
Keywords: Шацький НПП; біосферний резерват «Західне Полісся»; екомережа; Західноукраїнський рекреаційний регіон; Shatsky national parks; biosphere reserve «Western Polissya» econet; West-Ukraine recreation area