Психологічне проектування життєвого шляху особистості - Кордунова, Наталія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Освітній компонент передбачає здобуття здобувачами освіти теоретичних знань та набуття практичних навичок з оволодіння методами і засобами вивчення проектування життєвого шляху особистості впродовж усього життя. ОК вміщує теоретико-емпіричний матеріал вивчення прогнозу розвитку особистості у площині розгортання її життєвого шляху. Цінним здобутком ОК є конкретний теоретико-прикладний матеріал, у якому зібрано оригінальний матеріал з вивчення психологічного простору і часу розгортання життєвого шляху особистості; специфіки прояву життєвої активності, смислу життя і компетентності у прогнозуванні життєвого шляху особистості та впливу соціальної інституалізації на ефективність прогнозування життя. У ОК висвітлено психодіагностичний інструментарій консультативного вивчення проектування життєвого шляху особистості.
Keywords: прогнозування розвитку особистості; вікова періодизація життя людини