Особливості накопичення 137Сs чорницею та брусницею протягом річного циклу розвитку в умовах Західного Полісся - Музиченко, Оксана Семенівна; Muzychenko, Oksana S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Досліджено параметри розподілу питомої активності 137Cs у вегетативних та генеративних органах дикорослих чагарничків чорниці й брусниці в лісових екосистемах Західного Полісся в процесі їх розвитку залежно від виду, хімічних і фізико-хімічних властивостей ґрунтів. Explored parameters of division of specific activity of 137Cs in the vegetative and generative organs of wildling bilberry and cow-berry in the conditions in forest ecosystems of Western Polissya in the process of their development depending on a kind, chemical and physical and chemical properties soils.
Features of Accumulation a 137Cs Bilberry and Cow-Berry During Annual to the Cycle of Development of Western Polissya.
Keywords: лісові екосистеми; брусниця; міграція 137Cs; чорниця; система ґрунт – рослина; cow-berry; bilberry; forest ecosystems; migration of 137Cs; the system soil – plant