Музичність як елемент поетичного світовідчуття Олекси Влизька - Дружинович, Лідія; Druzhynovych, Lidiya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглянуто поезії Олекси Влизька щодо наявності в них музичних елементів. Зроблено акцент на звуковому сприйнятті віршів, проаналізовано ключові музичні образи, а також їх художнє осмислення в поетичній системі автора. This article deals with Oleksa Vlyz’kos’ poems in which musical elements are present. Great attention is paid to the sound reception of poems. Main musical images have been analyzed there. Questions relating to the artistic understanding of musical images in the Vlyz’ko’s poetic system have also been considered.
Musicality as the Element of O. Vlyz’ko’s Poetic World-view
Keywords: музичність; музичний жанр; звуковий образ; поетичне зображення; musicality; music genre; sound image; poetic representation