Кримінологічний портрет особи, яка вчинила виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників - Старко, Оксана Леонтіївна (My University, 2024)
Стаття присвячена питанню особливостей кримінологічної характеристики осіб, які вчинили виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників. З метою узагальнення даних про соціально-демографічні та кримінально-правові ознаки, що характеризують особу злочинця, проаналізовано Єдиний звіт про осіб, які вчинили кримінальні правопорушення за 2022 р. та 2023 р. та 70 обвинувальних вироків, постановлених за ст. 436-2 КК України у період із 16 березня 2022 р. по 30 липня 2022 р. та оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Keywords: виправдовування; збройна агресія; глорифікація; кримінальна відповідальність; особа злочинця; 343.322