Водні джерела національного природного парку “Цуманська Пуща”, як сакральні об’єкти культурної та природної спадщини - Міщенко, Олена Віталіївна; Mishchenko, Olena V. (Чорноморський національний університет імені Петра Могили, 2018)
Розглянуто гідрогеологічні особливості формування природних джерел Ківецівського національного природного парку “Цуманська Пуща”. Виокремлено три групи водних джерел парку. Проаналізовано особливості їх функціонування, наукове та суспільне значення The hydrogeological peculiarities of the formation of natural sources of the Kivertsi National Natural Park “Tsumanska Pushcha” are considered. Three groups of water sources of the park are distinguished. The peculiarities of their functioning, scientific and social significance are analyzed.
Keywords: Ківерцівський національний природний парк “Цуманська Пуща”; водні джерела; культурна та природна спадщина; Kivertsi National Nature Park "Tsumanska Pushcha"; water sources; cultural and natural heritage