Дослідження загального рівняння поверхні другого порядку - Навальна, Валерія Русланівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі розглянуто історико — філосовські аспекти розвитку теорії поверхні другого порядку , їхні теоретичні основи, історичний розвиток теорії та загальну математичну модель. Детально проаналізовано загальне рівняння поверхонь, досліджено вплив геометричних перетворень та визначено ключові інваріанти для розробки універсальних алгоритмів класифікації. Показано методи зведення загального рівняння до канонічної форми. Також розглянуто можливості використання сучасних програмних засобів для моделювання та обґрунтовано практичне застосування поверхонь другого порядку у фізиці, інженерії та комп’ютерній графіці. Магістерська робота містить 57 сторінки, список використаної літератури налічує 24 джерел.
Keywords: поверхні другого порядку; квадрики; загальне рівняння; інваріанти; класифікація; канонічна форма; геометричні перетворення; комп’ютерне моделювання; прикладна геометрія