Нова знахідка Jovibarba globifera (Crassulaceae) у Волинській області (Україна) - Кузьмішина, Ірина Іванівна; Коцун, Лариса Олександрівна; Войтюк, Василь Петрович; Kuzmishyna, Iryna I.; Kotsun, Larysa O.; Voitiuk, Vasyl P. (My University, 2015)
Повідомляється про знахідку Jovibarba globifera (L.) J. Parn.– рідкісного європейського бореального виду з родини Crassulaceae J. St.-Hil., в околицях с. Угли Ковельського р-ну Волинської обл. (північна межа ареалу). Виявлена природна ценопопуляція J. globifera перебуває в задовільному стані у типових умовах. Для охорони ценопопуляції виду з Червоної книги України запропоновано створення філії ландшафтного заказника місцевого значення.

The finding of Jovibarba globifera (L.) J. Parn., a rare boreal species from the family Crassulaceae J. St.-Hil., near the Uhly village (Kovel District, Volyn Region) is reported. The coenopopulation was found at the southern border of species range. For protection of the coenopopulation of the species listed in the Red Data Book of Ukraine, creation of a branch of the landscape reserve of local importance is proposed.
The find of Jovibarba globifera (Crassulaceae) in Volyn Region (Ukraine)
Keywords: Jovibarba globifera; Волинська область; Volyn region