Особливості формування та розвитку ефективного конкурентного середовища в регіоні - Павлов, Володимир Іванович; Pavlov, Volodymyr I.; Колісниченко (Цимбалюк), Ірина Олександрівна; Kolisnychenko (Tsymbaliuk), Iryna O. (Тернопільська академія народного господарства, 2003)
У статті розглянута проблема підвищення ефективності функціонування регіональних ринків шляхом формування та розвитку конкурентного середовища. Проведений аналіз реалізації конкурентної політики в регіоні на прикладі Волинської області. Запропонований напрям підвищення ефективності діяльності підприємств через створення галузевих кластерів. In the article considered the problem of improving the functioning of regional markets through the formation and development of competitive environment. The analysis of the implementation of competition policy in the region by the example of Volyn region. Proposed the directions of increase efficiency of enterprises through the establishment of industrial clusters.
Keywords: конкурентне середовище; регіональні ринки; конкуренція; природні монополії; антимонопольне регулювання