Актуальні проблеми психології депривованої особистості - Гошовський, Ярослав Олександрович; Hoshovskyi, Yaroslav O. (My University, 2013)
У статті йдеться про ключові психологічні особливості онто- і соціогенезу депривованої особистості. Розкрито специфіку негативного впливу різновидової депривації на повноцінний розвиток особистості, наголошено нагальність задіяння ресоціалізаційних зусиль для надання їй психореабілітаційної допомоги.

Speech goes in the article about the key psychological features of genesis of deprived personality. The specific of the negative influencing of different deprivation is exposed on valuable development of personality, it is marked urgency of involving of resocialisation efforts for a grant to it рsychological rehabilitation.
Аctuality problems of psychology of deprived personality
Keywords: депривація; депривована особистість; ресоціалізація; психореабілітація; deprivation; deprived personality; deprived teenagers; resocialisation; рsychological rehabilitation