Рекреаційний потенціал Шацького району Волинської області - Фесюк, Василь Олександрович; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Мороз, Ірина А.; Fesiuk, Vasyl O.; Karpiuk, Zoia K.; Moroz, Iryna A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Стаття присвячено оцінці та аналізу рекреаційного потенціалу Шацького району, сучасного стану та перспектив його використання. У роботі детально проаналізовані наукові дослідження українських та закордонних науковців, присвячені вивченню природи, господарського освоєння, екологічного моніторингу, природоохоронних територій, екологічних мереж, історико-культурного спадку району. Отримали подальший розвиток теоретичні та прикладні питання вивчення рекреаційної діяльності як виду господарської діяльності, матеріальної бази функціонування рекреаційних систем, структури рекреаційних ресурсів, ресурсно-рекреаційного потенціалу адміністративного району. Складено картосхему природно-антропогенних та історико-культурних рекреаційних ресурсів Шацького району. На ній акцентується увага на об’єктах природозаповідного фонду району, на яких може бути організована рекреація. Виділено також архітектурні стилі пам’яток архітектури району.

The article is devoted to the evaluation and analysis of the recreational potential of the Shatsky district, the current state and prospects for its use. The scientific researches of Ukrainian and foreign scientists devoted to the study of nature, economic development, ecological monitoring, nature conservation areas, ecological networks, historical and cultural heritage of the region. The theoretical and applied problems of studying recreational activities as a type of economic activity, the material basis for the functioning of recreational systems, the structure of recreational resources, and the resource and recreational potential of the administrative district were further developed. The map scheme of natural-anthropogenic and historical-cultural recreational resources of the Shatsky district was compiled. It focuses attention on the objects of the nature reserve fund of the district, on which recreation can be organized. Architectural styles of architectural monuments of the district are also highlighted.
Recreational potential of the Shatsky district of the Volyn region
Keywords: рекреаційні ресурси; рекреаційний потенціал адміністративного району; природно-географічні ресурси; природно-антропогенні ресурси; історико-культурні ресурси; recreational resources; recreational potential of the administrative district; natural-geographical resources; natural-anthropogenic resources; historical-cultural resources