Рецепція постаті Євгена Сверстюка у Волинських ЗМІ (на прикладі циклу телевізійних фільмів Волинського телебачення) - Жванія, Людмила Вікторівна; Zhvaniia, Liudmyla V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті вивчається рецепція творчої постаті публіциста, письменника, дисидента Євгена Сверстюка у Волинських засобах масової інформації, на прикладі циклу телевізійних фільмів Волинського телебачення. Здійснено аналіз медіатекстів присвячених Є. Сверстюку в історичному та культурному контекстах. З’ясовано, яким чином у зазначених медіатекстах відображено світоглядні настанови та ціннісні орієнтації публіциста.

The article studies displaying the creative personality journalist, dissident writer Yevgeny Sverstiuk in Volyn media , on the example of the cycle of television films Volyn television. The analysis of the text media in the historical and cultural context. We showed how these media texts reflect the attitudes and values Sherstyuk Yevgen.
Displaying figure Yevhen Sverstyuk in Volyn media (for example, cycle of television films Volyn TV)
Keywords: медіатекст; образ; символ; символічність; цінності; світогляд; mediatekst; image; symbol; symbolism; values; outlook