Візуалізація облікових даних для прийняття ефективних управлінських рішень - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна; Януш, Роман Ігорович; Гузьо, Максим Степанович (My University, 2024)
Візуалізація даних є надзвичайно важливою для прийняття ефективних управлінських рішень у сучасному світі. Вона виконує ключову роль у спрощенні та урізноманітненні процесу аналізу інформації, надаючи велику кількість переваг, які впливають на якість і швидкість прийняття рішень в різних сферах діяльності. Стаття пропонує огляд сучасних підходів до візуалізації даних і їх використання для підтримки управлінського прийняття рішень у різних галузях. Автори розглядають важливість візуалізації як інструменту для аналізу складних даних та представлення їх у зрозумілій формі для фінансових директорів, менеджерів та інших посадових осіб, що приймають управлінські рішення. Стаття також досліджує роль візуалізації у виявленні тенденцій, патернів та взаємозв'язків між даними, що допомагає керівникам у формулюванні стратегій та вирішенню поточних задач, що стоять перед підприємством. Метою статті є систематизація інформації щодо ролі візуалізації даних у процесі управління та дослідження її впливу на прийняття ефективних управлінських рішень, аналіз їхнього впливу на аналітичні процеси шляхом аналізу сучасних технік візуалізації та їхнього впливу на аналітичні процеси та виділити ключові аспекти, які сприяють ефективному управлінському процесу. Розглянуто сучасні техніки візуалізації та їх використання в різних галузях бізнесу та визначивши переваги, які вони надають для аналізу даних та прийняття стратегічних рішень. В статті запропоновано новітні інструменти для візуалізації даних
Keywords: візуалізація даних; цифровізація; управлінські рішення; ефективні управлінські рішення; 005.311.6:303.444