Регіональні особливості формування конкурентних відносин між суб'єктами ринку житлової нерухомості в Україні - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Інститут регіональних досліджень ім. М.І. Долішнього, 2017)
Одним з обов'язкових та сприятливих умов для розвитку окремих регіонів та міст держави є стабільне функціонування ринку нерухомості України, оскільки ринок нерухомого майна в загальнонаціональних масштабах являє собою одну з основ державної економіки. До того ж, його стабільне функціонування прийнято вважати одним із найбільш складних процесів ринкових перетворень, що мають місце в країні. Сьогодні, Україна знаходиться на етапі становлення системи ринків, одним із яких є ринок нерухомості. Від так, предметом дослідження виступають конкурентні відносини, а також особливості їх формування на регіональних ринках житлової нерухомості.

One of the obligatory and favorable conditions for the development of individual regions and cities is the stable functioning of the Ukrainian real estate market, since the real estate market on a national scale is one of the foundations of the state economy. In addition, its stable functioning is considered one of the most complex processes of market transformations taking place in the country. Today, Ukraine is at the stage of becoming a market system, one of which is the real estate market. From this, the subject of the study is the competitive relationship, as well as the peculiarities of their formation in the regional markets of residential real estate.
Regional features of formation of competitive relations between the subjects of the real estate market in Ukraine
Keywords: регіональний ринок; конкуренція; нерухомість; житлова нерухомість; житловий ринок; регулювання ринків; конкуренція забудовників; девелопери; конкуренто формуючі фактори; regional market; competition; real estate; residential real estate; housing; market regulation; developer competition; developers; competitive factors