Екологічне оцінювання якості води озера Скоринь за вмістом сполук нітрогену - Лавринюк, Зоряна (СНУ, 2013)
Методами фотометричного і потенціометричного аналізів визначено вміст йонів амонію, нітрит- та нітрат-йонів у воді озера Скоринь. Установлено, що вміст досліджуваних йонів здебільшого не перевищує гранично допустимих норм. Екологічний стан озера Cкоринь можна вважати задовільним.
Keywords: якість води; йони амонію; нітрит-йони; нітрат-йони; гранично допустима концентрація; фотометричний аналіз; потенціометричний аналіз