Begegnungen mit der deutschen Sprache. Teil II - Семенюк, Тетяна Петрівна; Бондарчук, Олена Юріївна; Пасик, Людмила Адамівна; Лозицька, Марія Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Методичні рекомендації створено згідно з діючим силабусом до курсу «Німецька мова» для студентів І курсу факультету іноземної філології. Рекомендації вміщують лексичний матеріал та додаткові лексико-граматичні вправи до підручника «Begegnungen A2+». Головна мета навчально-методичних рекомендацій – сприяти формуванню у студентів основних іншомовних комунікативних компетентностей та навичок перекладу. Рекомендовано студентам вищих навчальних закладів, які вивчають німецьку мову на рівні А2. Методичні рекомендації призначені для студентів денної форми навчання, які вивчають німецьку мову як основну іноземну, та містять додаткові матеріали до усіх 8 тем з підручника «Begegnungen A2+», на основі якого складено силабус до курсу німецької мови. Основна мета навчально-методичних рекомендацій – сприяти формуванню у студентів основних іншомовних комунікативних компетенцій: лексичної компетенції, граматичної компетенції, компетенції у читанні, говорінні, письмі та навичок перекладу нескладних текстів. Методичні рекомендації містять до кожної з тем лексичний мінімум із українськими відповідниками, граматичний коментар німецькою мовою та вправи на тренування лексики та граматики. Особлива увага зосереджена на додаткових вправах на переклад з інтегрованим граматичним матеріалом, оскільки вони є необхідних аспектом у вивченні мови, особливо для ОП «Мова та література (німецька). Переклад». У збірці подано посилання на інтерактивні вправи відповідного граматичного матеріалу. Додатково подано список трьох форм неправильних дієслів та керування дієслів. Запропоновані завдання можуть бути виконані повністю чи вибірково, самостійно чи під керівництвом викладача. Бажаємо успіху всім, хто любить німецьку мову і хоче її вивчати!
Keywords: німецька мова; лексика; рівень а2; граматика; переклад; онлайн-вправи; 811.112.2’373.4’367.3(072)