Купальська обрядовість Шацького поозер’я (на матеріалі записів останнього десятиліття) - Семенюк, Лариса Степанівна; Semenyuk, L. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті на матеріалі фольклорних записів останнього десятиліття, зібраних у ряді населених пунктів Шацького району, розглядається локальна специфіка купальського свята та його пісенного супроводу в регіоні. The article deals with the study of local peculiar features of St-John the Baptist’s day and its song accompaniment based on the materials gathered in Shats’k region over the last decade.
Shats’k lakeland St-John the Baptist’s customs
Keywords: Купала; купальські обряди; обрядові дійства; міфологічна основа; вірування; купальські пісні; St-John the Baptists Day; Midsummer rites; rite ceremony; mythological basis; convictions; Midsummer Day songs