Імагологічні інтенції у творчості Джорджа Риги - Комінярський, Ілля; Kominyarskiy, І. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено вивченню національних образів, міжнаціонального сприйняття та культурної ідентичності українського народу в канадській літературі, зокрема у творчості письменника українського походження Джорд- жа Риги. З’ясовано особливості художньої інтерпретації образів емігрантів у його п’єсах «Листи до мого сина» та «Балада про збирача каміння». The article is devoted to the study of national images, international perception, and cultural identity of Ukrainian people in Canadian literature, particularly in literary works of George Ryga – a Canadian writer of Ukrainian origin. The article establishes the peculiarities of fictional interpretation of the images of emigrants in his dramatic works «A Letter to My Son» and «A Ballad about The Gatherer of Rocks».
Imagological Intentions in George Ryga’s Literary Works
Keywords: образ українця; культурна ідентичність; ментальність; аси- міляція українців; канадська література; image of a Ukrainian; cultural identity; mentality; assimilation of Ukrainians; Canadian literature