Лабораторний практикум: Загальна психологія. Мотивація та емоції - Кихтюк, Оксана Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Програма навчального курсу «Загальна психологія. Мотивації та емоції» передбачає розвиток спеціальних навичок розуміння емоційної сфери особистості, формування емоційного інтелекту та вольової активності людини, її «сили волі» та самоініціації вольового зусилля. Вивчення курсу повинно допомогти студенту опанувати форми практичної роботи щодо розвитку мотивації досягнення, відчуття особистісної причинності, збільшення мотиву прагнення до успіху та вироблення вміння керувати власними емоціями та поведінкою. Важливою структурою даної дисципліни є лабораторний практикум, який складається із методик для психодіагностичного дослідження мотивів, емоцій, волі. Кожен студент, майбутній фахівець психолог повинен пройти дане тестування, в якості дослідника, респондента та експериментатора з метою ознайомлення з особливостями кожного інструментарію.
Keywords: загальна психологія; мотивація; емоції; регулятивна сфера особистості; 159.924