Проблематика використання варіативних модулів з предмету «фізична культура» - Ковальчук, Надія Миколаївна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2025)
Вчителі ЗЗСО в урок фізичної культури включають ті модулі (15%), які відповідають наявності матеріального забезпечення для їх проведення. Проблемою залишається впровадження одночасно трьох модулів в одному уроці, адже це заважає дотриматися принципу послідовності в навчанні руховим діям. Вчитель впродовж уроку повинен давати знання, формувати вміння та навички одразу з трьох варіативних модулів. За таких умов кількість часу, яка відводиться на кожний окремий модуль, незначна, тому і якість засвоєння учнями матеріалу певного модуля низька. Отже проблеми для ефективного впровадження варіативних модулів в уроки фізичної культури ЗЗСО залишаються невирішеними.
Keywords: Нова українська школа; варіативні модулі; фізична культура; матеріальне забезпечення