Соціальний захист ветеранів війни та членів їх сімей у Луцькій міській територіальній громаді - Дорощук, Тетяна Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Метою роботи є визначення теоретичних засад та обґрунтування рекомендацій щодо підвищення ефективності соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей. Об’єктом дослідження є соціальний захист ветеранів війни та членів їх сімей в умовах територіальної громади. Предметом дослідження є зміст, форми і методи соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей. Розглянуто сутність, значення, проблеми, нормативно-правове забезпечення, зарубіжний досвід соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей; проаналізовано соціальний захист ветеранів війни та членів їх сімей в Луцькій міській територіальній громаді; досліджено комплексну програму соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей на 2024-2026 роки Луцької міської територіальної громади; сформовано власне розуміння поняття соціальний захист ветеранів війни, розроблено напрями вдосконалення соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей.
Keywords: ветерани війни; учасники бойових дій; соціальний захист; реінтеграція