Українська інтелектуальна проза 20-х рр. ХХ ст. крізь призму синтезу мистецтв - Ушневич, Соломія; Ushnevich, Solomiya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті з’ясовуються особливості художнього мислення представників інтелектуальної прози 20-х рр. ХХ ст. через специфіку літературного синтезу мистецтв. Виявлено та проаналізовано архітектурний та живописний дискурси, а також використання музики, що дозволяє вести мову про якісно нове сприйняття твору. Шляхом типологічного зіставлення здійснено аналіз взаємодії видів мистецтва в межах творчого потенціалу письменників-сучасників. The features of artistic thought of representatives of intellectual prose 20th turn out in the article ХХ age item is through the specific of literary synthesis of arts. Found out and analysed architectural and picturesque diskursi, and also uses of music, that allows to conduct speech about high-quality new perception of work. By tipologichnogo comparison the analysis of co-operation of types of art is carried out within the limits of creative potential of writers-contemporaries.
Ukrainian Intellectual Prose of 20-th Years of a XX Age is Through Prism Synthesic of Arts
Keywords: синтез мистецтв; інтелектуальний роман; архітектура; музичний простір; synthesis of arts; intellectual novel; architecture; musical space