Психологічний супровід в кризових ситуаціях та адаптація в особливих умовах - Кордунова, Наталія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Одним із наслідків ускладнення соціальних, екологічних, економічних, політичних та інших ситуацій, процесу швидкої зміни суспільства є бурхливе зростання кількості та різноманітності порушень психофізичного розвитку зростаючої особистості. Для того, щоб оцінювати рівень різноманітності захворювань, попередження виникнення незворотніх дефектів кожен фахівець має володіти необхідними знаннями про медико-психологічні й соціально-педагогічні компенсаторні механізми, які спрямовані на відновлення повноцінного соціального функціонування людини. Метою курсу є підготовка студентів до практичної роботи з людьми в кризових ситуаціях та адаптації в особливих умовах. Завдання навчальної дисципліни – формування вмінь планувати та здійснювати фахівцем-психологом широкого спектру проблем в напружених, кризових, екстремальних ситуаціях, надання психологічної підтримки та допомоги особам у період адаптації.
Keywords: кризова ситуація; адаптація в особливих умовах