Фармакологія. Лікарські засоби, що пригнічують центральну нервовову систему: психотропні лікарські засоби пригнічувальної дії (тимолітики) - Марченко, Андріан Ігорович; Волошенюк, Тетяна Василівна; Федоровська, Мар'яна Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У конспекті лекції розглянуто фармакологічні властивості лікарських засобів, що пригнічуюють функції центральної нервової системи (класифікацію, механізми дії, фармакологічні ефекти, умови застосування, побічні ефекти, протипоказання та застереження). Конспект лекцій призначено для самостійного опрацювання студентами спеціальності 22 Медицина теоретичного матеріалу ОК «Фармакологія», під час підготовки до практичних занять з фармакології.
Keywords: Лікарські засоби, що пригнічують ЦНС; психотропні; тимолітики; 615.214(07)