Зміна функцій контролінгу в управлінні підприємницькою діяльністю в сучасних умовах - Бортнік, Світлана Миколаївна; Остапчук, Марія Юріївна (My University, 2024)
Контролінг є важливим інструментом для ефективного управління підприємством, і його розуміння та правильне впровадження можуть сприяти досягненню успіху в бізнесі. У статті розглянуті його основні функції, роль і значення для підприємницької діяльності. Висвітлені принципи контролінгу, зокрема плану-вання, збір та аналіз інформації та впровадження заходів з корекції. Наведені приклади його практичного застосування в різних сферах підприємницької діяльності. Виділені його переваги та обґрунтовано необ-хідність застосування для підвищення ефективності підприємницької діяльності. Доведено, що сучасний контролінг вийшов за межі традиційних функцій контролю та аналізу діяльності підприємства і включає низку стратегічних інструментів та аналітичних методів, які впливають на господарські процеси та операції, визначаючи їх ефективність.
Keywords: контролінг; принципи контролінгу; функції контролінгу; інструменти контролінгу; 658.5.012.1