Психологія девіантної поведінки - Гошовський, Ярослав Олександрович; Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Предметом освітнього компонента (ОК) «Психологія девіантної поведінки» є знання про теоретико-методологічні підходи до вивчення особливостей процесу взаємодії людини із соціодовкіллям, що детермінований її індивідуальними особливостями та внутрішньою активністю, яка проявляється у формі зовнішніх дій і вчинків; методи вивчення законів і закономірностей, форм і типів поведінки, яка відхиляється від загальновизнаних норм, її психопрофілактики і психокорекції.
Keywords: делінквентна поведінка; адиктивна поведінка; діагностика; корекція