Тренінг соціальних комунікацій - Крижановська, Зореслава Юріївна (My University, 2020)
Успішна робота сучасного соціального працівника різної спеціалізації неможлива без цілісної системи знань про форми та методи вивчення соціальної комунікації, яка є універсальним механізмом спілкування та взаємодії людей, соціальних інститутів та людських спільнот. Такі знання є особливо необхідними для студентів-психологів, адже специфіка їх діяльності передбачає активне володіння навичками розуміння і оцінки ефективності управлінських та творчих рішень в сфері соціальної комунікації. Програма навчальної дисципліни складена у відповідності до Стандарту вищої освіти України по спеціальності 053 “Психологія” і враховує його вимоги. Викладання навчальної дисципліни ґрунтується на використанні лекцій, практичних та лабораторних занять. На практичних заняттях планується аналіз студентських повідомлень та дискусій за результатами їх підготовки до заняття. Лабораторні заняття будуть проходити у формі інноваційних тренінгів, які виконуватимуть ілюстративну щодо лекційних занять, роль. Під час тренінгів, студенти матимуть змогу вдосконалювати та формувати власні навички розуміння комунікативних процесів, а також навички спілкування та взаєморозуміння. Окрім аудиторних занять, передбачається значний об’єм самостійної роботи студентів, з метою вивчення теоретичних та практичних питань. Форма організації контролю: залік.
Keywords: тренінг; соціальні комунікації; силабус; спілкування