Особливості метрико-ритмічної структури сатиричного жанру Р. Бернса – епітафії – в українському перекладі В. Мисика з Роберта Бернса “Epitaph on Suicide” (1783) - Олійник, Наталія; Oliynyk, Nataliya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті визначено на прикладі метрико-ритмічної організації віршового твору Роберта Бернса “Epitaph on Suicide” особливості метрико-ритмічної структури й відтворення її у перекладі В. Мисика “Епітафія самогубцеві”. The article is dealing with the determination of the peculiarities of metric and rhythmic structure in the poetic text of Robert Burns and taking to the consideration metric and rhythmic structure of the Ukrainian translation of V. Mysyk.
Features Metric-Rhythmic Structure of the Satirical Genre Robert Burns − Epitaph − in Ukrainian Translation V. Mysyk Robert Burns “Epitaph on Suicide” (1783)
Keywords: визначення; метрико-ритмічна організація; віршовий твір; відтворення структури; determine; the peculiarities of metric and rhythmic structure; poetic text