Соціальний захист осіб з інвалідністю в Луцькій міській територіальній громаді - Телебей, Вікторія Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Мета роботи полягає у визначенні теоретико-практичних засад соціального захисту осіб з інвалідністю та розробці практичних рекомендацій щодо підвищення його ефективності. Об’єктом дослідження є соціальний захист осіб з інвалідністю. Предметом дослідження є зміст, форми і методи соціального захисту осіб з інвалідністю. Розглянуто теоретичні основи соціального захисту осіб з інвалідністю; проаналізовано соціальний захист осіб з інвалідністю Луцької міської територіальної громади, а саме Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради; досліджено програми, які спрямовані на підтримку людей з обмеженими можливостями, Програма соціальної адаптації осіб з інвалідністю на 2024-2026 роки; Програма «Громада без бар’єрів» на 2024–2026 роки; з метою підвищення ефективності соціального захисту осіб з інвалідністю, Луцької міської територіальної громади було розроблено ряд рекомендацій, дотримання яких допоможе та покращить соціальний захист людей з інвалідністю.
Keywords: соціальний захист; особи з інвалідністю; соціальна допомога