Традиційна народна іграшка - код духовності нації - Берлач, Олександр Павлович; Лесик-Бондарук, Оксана Олександрівна (My University, 2022)
Важливо пам’ятати, що традиційна народна іграшка не тільки об’єкт дитячої діяльності, а й предмет культури, який має самостійну цінність, естетичний аспект і духовне навантаження. Як рідна мова, казка, пісня, вона є пам’яттю етносу, нації, людства про своє минуле. Народна іграшка добра, весела, яскрава, виготовлена з природних, екологічно чистих матеріалів, які не зашкодять здоров’ю дитини. Засобом традиційної іграшки відбувається вивчення і пропаганда культурних надбань народу.