Підготовка майбутніх учителів початкової школи до розвитку інтелектуальної обдарованості молодших школярів - Дрегиль, Вікторія Вікторівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено методику підготовки майбутніх вчителів початкової школи до розвитку інтелектуальної обдарованості молодших школярів; проаналізовано сутність, структуру та ознаки інтелектуальної обдарованості; з’ясовано особливості прояву інтелектуальної обдарованості молодших школярів та їх специфіку; визначено критерії та показники оцінювання рівнів інтелектуальної обдарованості; уточнено визначення понять "обдарованість", "інтелектуальна обдарованість"; виявлено стан готовності майбутніх учителів початкової школи до розвитку інтелектуальної обдарованості молодших школярів; сформульовано рекомендації щодо роботи з обдарованими молодшими школярами можуть бути реалізовані у діяльності як учителів-практиків, так і батьків обдарованих дітей
Keywords: інтелект; обдарованість; інтелектуальна обдарованість; здібності; інтелектуальні здібності